A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ВЛАСІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м.Світловодськ Кіровоградської області

25 жовтня 2020 - ПЕРЕХІД НА «ЗИМОВИЙ» ЧАС

Дата: 18.10.2020 14:04
Кількість переглядів: 369

У ніч з 24 на 25 жовтня о 04:00 
стрілки годинника будуть переведені 
на одну годину назад

Два рази на рік стрілки годинника переводяться на годину. В останню неділю березня - на годину вперед, в останню неділю жовтня - на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного, що дозволяє знизити енергонавантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків і зв'язків, організацію теле- і радіомовлення...

У 2020 році Перехід на "зимовий" час
припадає 
на 25 жовтня

Перехід на «зимовий» та «літній» час здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року.

Вперше «літній» і «зимовий» порядок відліку часу був введений в Англії в 1908 році з метою економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. Зараз на «літній» і «зимовий» час переходять більш ніж в 110 країнах світу. З 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії «літнього» часу був продовжений до останньої неділі жовтня. Це рішення обґрунтоване дослідженнями медико-біологічного і економічного характеру, проведеними в різних країнах.

Переведення стрілок дозволяє знизити енергонавантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків і зв'язків, організацію теле- і радіомовлення.

Перехід на "зимовий час" у 2020 році в Україні відбудеться в звичайному режимі в останню неділю 25 жовтня о 04:00 переведенням годинникової стрілки на одну годину назад. 

 

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПЕРЕВЕСТИ ГОДИННИКИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь